Inredningstips för uteplatsen

En vackert inredd uteplats kan förvandla din trädgård eller balkong till en härlig oas där du kan njuta av frisk luft, avkoppling och häng med familj och vänner. Här kommer vi att ge dig inspirerande tips på hur du kan inreda din uteplats med stil och skapa en underbar plats under bar himmel.

Möblerna är hjärtat av din uteplats, så välj med omsorg. Investera i högkvalitativa möbler som är bekväma att sitta i under långa stunder. Mjuka kuddar och bekväma solstolar kan göra stor skillnad. Överväg också hur du vill använda din uteplats – om du vill ha en matplats, en loungedel eller kanske både och.

En uteplats blir inte komplett utan grönska. Skapa en grön oas genom att placera växter och blommor runt omkring. Använd olika krukor och planteringslådor. Örträdgårdar är också populära och praktiska att ha på din uteplats, så att du kan plocka färska örter till matlagningen.

Belysning är viktigt. Häng upp ljusslingor eller lanternor för en mysig atmosfär. Överväg även att använda solcellsdrivna lampor för miljövänlig och ekonomisk belysning. Om du vill skapa en extra speciell stämning kan eld vara ett fantastiskt inslag, som en eldstad eller en eldskål. 

Under soliga dagar är det viktigt att ha möjlighet att söka skugga. Ett parasoll, ett segel eller en pergola med klätterväxter kan ge skugga och skydd mot den starka solen. Det ger dig möjlighet att använda din uteplats även under varma dagar och skyddar också dina möbler från att blekas av solen.

Att  inreda din uteplats är ett underbart sätt att skapa en utomhusoas där du kan njuta av frisk luft och avkoppling. Välj bekväma och funktionella möbler, skapa en grön oas med växter och blommor och skapa skugga för skydd mot solen. Genom att sätta din personliga prägel med dekorationer blir din uteplats en plats där du verkligen kan koppla av och trivas. Så ge din uteplats lite kärlek och omvandla den till din alldeles egna underbara oas under bar himmel.